Musea

Nederland is vele musea rijk, die door de bezuinigingen in de kunst- en cultuur sector, ten onder dreigen te gaan. Subsidies zijn nu eenmaal nodig om de kunstobjecten en zaken die tentoon gesteld staan, te onderhouden en de toegangsprijzen betaalbaar te houden. Iedereen moet toch kunnen genieten van onze culturele rijkdommen? Op deze pagina vind je een selectie van een aantal musea die het zeker waard zijn om een keer te bezoeken!

Marinemuseum Den Helder

Nederlanders zijn van oudsher zeelieden in hart en nieren. In het Marinemuseum in Den Helder kom je van alles te weten over de marine van vroeger en die van nu. Eén van de leukste dingen om te doen, is een kijkje nemen in een echte onderzeeër. Oud-bemanningslieden vertellen de spannendste verhalen en beantwoorden je vragen over het leven in een duikboot. Voor kinderen zijn er allerlei activiteiten waar ze aan mee kunnen doen.

Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum is één van de bekendste en grootste musea van heel Nederland. Het staat vooral bekend om de collecties van wereldberoemde schilderijen zoals ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt van Rijn en ‘Het Melkmeisje’ van Johannes Vermeer. In 2013 is de verbouwing klaar van het museum, dat maar liefst 322 miljoen euro kost. Tot die tijd is het museum gewoon open voor bezoekers, alleen is het hoofdgebouw gesloten.

Archeon Alphen aan de Rijn

Dit is een soort museum dat kinderen graag zullen bezoeken. Het is namelijk een themapark waarin de préhistorie, de Middeleeuwen en de Romeinse tijd weer tot leven komt. Acteurs zijn verkleed in de kleding van desbetreffende tijd en doen activiteiten zoals potten bakken en het land bewerken. Af en toe worden er grootste evenementen gehouden zoals Gladiatorengevechten, wat erg spectaculair is voor jong en oud!