Kunst

Kunst heeft vele vormen. Muziek, dans, film, theater, gedichten, schilderijen, beeldhouwwerken. En ga zo maar door. Niet iedereen vindt alle soorten kunst even interessant, maar dat hoeft ook niet. Er is immers voor ieder wat wils. Kunst en cultuur ontroert mensen, het zet aan tot denken en laat je even ontsnappen aan de werkelijkheid. Hieronder vind je een aantal filmpjes met voorbeelden van verschillende soorten kunst. 

Wicked is wereldwijd een succesvolle musical. In ons land namen Chantal Janzen en Willemijn Verkaik de hoofdrollen voor hun rekening. In het filmpje zie je hoe beide actrices een nummer zingen op het Musical Awards Gala in 2011. Veel mensen kregen kippenvel van dit optreden!
Dans

Dit is een een vorm van dansen, die vooral onder jongeren zeer geliefd is. In het filmpje zie je een Breakdance crew die op het Leidseplein in Amsterdam in 2009 een ware show gaf. De omstanders genoten zichtbaar van het dansspectakel voor hen. Maar de dansers hadden zelf minstens zo veel plezier!
Film

Nederlandse films doen het erg goed in zowel binnen- als buitenland. Een paar jaar geleden kwam de film Zwartboek uit, over de Tweede Wereldoorlog. Een indrukwekkende film met een grootse en getalenteerde cast bestaande uit onder andere Carice van Houten, Derek de Lint en Thom Hoffman. In de video zie je de trailer van deze kaskraker van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven.
Bezuinigingen

In dit filmpje zie je een kort fragment van Pauw & Witteman waarin wordt ingegaan op de bezuinigingen van het kabinet op de kunst- en cultuur sector in Nederland. Hopelijk leiden de protesten ertoe dat de politiek de beslissing om hierop te bezuinigen, herziet!