Oerol 2016 komt eraan!

Oerol 2016 komt eraan!

Het is al bijna zo ver: op vrijdag 10 juni begint Oerol 2016. Tot en met 19 juni is er op Terschelling weer een gevarieerd programma, met theater, kunst en muziek, in de buitenlucht of op overdekte locaties. Er zijn meer dan honderd verschillende voorstellingen waaruit je kunt kiezen. Naast bekende artiesten zoals Orkater, het RO Theater, Nynke Laverman en Lucky Fonz III biedt het programma een keur aan minder grote namen. Je kunt genieten van country of bluegrass, van surfsound of van Bach, je kunt een atelierroute volgen of een performance in het duinlandschap bijwonen – Oerol 2016 heeft voor elk wat wils. En in het programma staat duidelijk aangegeven welke voorstellingen voor rolstoelgebruikers toegankelijk zijn.

Klik hier voor het volledige programma

Nieuwe ontwikkelingen

Oerol biedt tegenwoordig ook verdieping aan. Dit jaar begint elke dag met een talkshow die wordt gepresenteerd door Paulien Cornelisse, en in de middag is er een serie colleges die mede worden mogelijk gemaakt door de Waddenacademie. Om up to date te blijven tijdens je bezoek aan Oerol kun je gebruik maken van de berichtenservices via twitter, facebook, instagram, youtube, spotify, of je kunt je abonneren op de Oerol 2016 nieuwsbrief. Dit jaar is het overigens voor het eerst alleen nog mogelijk te betalen via je pinpas. Dat geldt voor alle locaties op Oerol: de bars en café’s, festivalterreinen, merchandise en kaartverkoop.

Een bijzondere overtocht

Op Terschelling kom je natuurlijk alleen via de veerboot. Dit jaar kun je, naast de reguliere veerdienst, ook gebruik maken van een speciale overtocht met Rederij Lampedusa. Die vaart in vier uur vanaf Harlingen naar Terschelling in een door de Italiaanse overheid geschonken vluchtelingenboot. De boot biedt plaats aan twaalf passagiers per vaart. De tocht duurt vier uur, en onderweg krijgen de passagiers iets te eten en te drinken. Eenmaal op het eiland aangekomen kun je een fiets huren om je accommodatie en de voorstellingen gemakkelijk mee te bereiken. Op Terschelling is ook openbaar vervoer, maar dit is minder geschikt om het festival optimaal te ervaren omdat je er niet alle locaties mee kunt bereiken. Het meenemen van je eigen auto wordt ontmoedigd, maar je kunt wel je eigen fiets meebrengen als je de oversteek maakt met de reguliere veerpont.

Oerol 35 jaar!

Dit jaar wordt Oerol alweer voor de 35e keer gehouden. Voor het eerst is er een nachtclub waar dj’s tot laat in de avond muziek draaien. En voor wie zich overweldigd voelt door het aanbod is er een Help-Mij-Kiezen-Loket ingericht, waar twijfelaars een mooie route kunnen laten samenstellen. Laat de zon maar schijnen, laat de wind maar waaien, Terschelling is klaar voor wederom een prachtig festival!