Laat je creativiteit zien!

Laat je creativiteit zien!

De crisis raakt iedereen en zeker kunstenaars en andere creatievelingen die houden van dingen ontwerpen en maken. Maar de kunst is om dit nadeel om te draaien in een voordeel en daar zijn zeker mogelijkheden voor.

Schilderijen, tekenen, ontwerpen en andere creatieve hobby’s kosten nu eenmaal veel tijd en geld. Dat is ook een van de redenen dat steeds minder mensen deze hobby’s kunnen omzetten in werk. Ontzettend jammer natuurlijk en voor veel mensen ongetwijfeld een grote teleurstelling en frustratie. Maar ga vooral niet bij de pakken neerzitten! Ook als hobby kunstenaar kun je eer van je werk hebben.

Veel van je ontwerpen liggen waarschijnlijk jarenlang opgeborgen in een kast of in een map. Maar ze zijn wel degelijk bruikbaar en je kunt jezelf er zelfs mee profileren. Neem nou bijvoorbeeld geboorte-, wens- en allerlei andere soorten kaarten. Deze zijn vaak hartstikke saai. Wanneer ze niet saai zijn, kosten ze vaak handen vol geld. Er zijn op internet veel sites waar je helemaal je eigen uitnodigingskaart kunt maken.

Hiervoor kun je mooi je eigen ontwerpen gebruiken en dat levert een win-win situatie op: mensen zien wat je maakt en het is vaak nog een stuk goedkoper ook! Stop dus vooral niet met het maken van creatieve werken en onderneem actie. Dit is maar één van de vele voorbeelden waarmee je eer van je werk als kunstenaar kunt hebben.