Maak je eigen kunst

Maak je eigen kunst

De financiële crisis is nog altijd volop aan de gang en dat heeft de afgelopen maanden veel banen gekost. Deze mensen zijn aanvankelijk gefrustreerd. Logisch, want het is nu ook ontzettend moeilijk om een nieuwe baan te vinden, zeker als je een bepaalde leeftijdsgrens bent gepasseerd. Er is echter één lichtpuntje in tijden als deze. Mensen worden namelijk creatiever.

Veel mensen gebruiken hun frustratie, woede en verdriet om de mooiste en meest ontroerende kunstwerken te maken. Op die manier kunnen ze beter met hun emoties omgaan, want het is een creatieve uitlaatklep. Wil je op een artistieke manier aan de slag? Hieronder vind je een aantal voorbeelden waarmee je je eigen kunstwerk kunt maken.

Schilderen

Schilderen is niet voor iedereen weggelegd. Maar het mooie is dat je geen Picasso hoeft te zijn om er iets leuks van te maken. Je hoeft ook niet natuurgetrouw mensen, landschappen of voorwerpen na te tekenen. Kunst kan namelijk ook abstract zijn. Als jij je frustratie wilt botvieren op een leeg doek, gewapend met een aantal kwasten en verfpotjes, doe je dat gewoon. Wie weet komt er wel iets heel artistieks uit!

Canvasschilderij

Wil je liever digitaal aan de slag, dan kan dat tegenwoordig ook heel eenvoudig. Op verschillende websites kun je kunst op linnen laten maken. Je ontwerpt het design zelf. Kies een foto van internet, of eentje die je zelf hebt gemaakt, wat vooral leuk is als fotografie je hobby is. Vervolgens kun je online een uniek canvasschilderij bestellen. Je hebt er al één voor een tientje!

Bloemen

Bloemen zijn een dankbare inspiratie voor veel kunstenaars. Jij kunt zelf ook een kunstwerk maken van je achtertuin. Kies mooie planten en bloemen en creëer je droomtuin. Er is zoveel keuze in tuincentra wat betreft flora en fauna, dat je niet snel uitgekeken raakt. Het is natuurlijk wel een geduldige vorm van kunst, want vaak moet je een tijdje wachten voordat je het kunstwerk kunt aanschouwen. Vooral als je bloemen hebt gekozen die pas een seizoen later tot bloei komen. Maar dan kun je je wel ergens op verheugen!